Podkategorie
Herbata czarna z naturalnym dodatkiem owocu gravioli (soursop). Miły aromat dość mocnej czarnej herbaty, z subtelnym owocowym dodatkiem. Dzięki zawartości gravioli posiada wiele prozdrowotnych właściwości.
Herbata czarna z suszonymi cząstkami truskawki i mango. Mocno owocowa i bardzo aromatyczna.
Głównym dodatkiem jest tutaj wiśnia nadająca herbacie intensywny zapach, który po zaparzeniu łagodnieje, dając przyjemny, lekko wiśniowy aromat. Przez dodatek zielonej herbaty napar nie jest typowo mocny, jak w przypadku wyłącznie czarnych herbat.
Mieszanka herbat czarnej z zieloną, z dodatkiem nagietka oraz róży. niezwykłe połączenie o jeszcze bardziej niezwykłym aromacie. W zapachu przypomina młody orzech włoski, mimo że żadnego dodatku orzechowego nie posiada.
Herbata czarna z imbirem, pomarańczą i cytryną. Aromatyczna mieszanka rozgrzewająca.
Herbata czarna z mango, papają, jabłkiem, ananasem, różą i lilią. Napar o Intensywny aromat słodkawy smak.
Klasyczna, czarna herbata FBOP, czyli klasyfikacja Flowery Broken Orange Pekoe. Drobne listki o niższym stopniu fermentacji. Aromatyczna, bez intensywnej goryczy, szybko się zaparza.
Herbata czarna, klasyczna, bez dodatków. Klasyfikacja Super Pekoe - listki zwinięte, po zaparzeniu rozwijają się, oddając mocny aromat i smak. Wyczuwalna mocna goryczka.
Herbata czarna, klasyczna OPA (Orange Pekoe). Duże liście, dosyć mocno sfermentowane. Dłuższy czas parzenia, silna gorycz.
Bardzo mocna, bardzo aromatyczna i bardzo wydajna czarna herbata z dodatkiem olejku z bergamotki, czyli dzikiej pomarańczy oraz szafranu. Typowy intensywny Earl Grey. Po wypiciu herbaty zostaje skarbonka.
Herbata czarna z dodatkiem kiatów i amaretto. Mocna i aromatyczna.
Herbata czarna z berberysem. Napar o mocnym i bogatym aromacie.