Nowy produkt
W filiżance tego napoju, odnajdziemy intensywne aromaty orzecha, delikatnie trąconego winem, trwale połączone z lekko gorzkim i słodkim smakiem o wyrazistej nucie kakao i amaretto. To kawa o ciekawym smaku, który jest pozbawiony kwasowości, dlatego też polecamy ją np.
do biura.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Włoska kawa palona drewnem Chelotti Bar 250g, ziarnista, 60% Arabica / 40% Robusta
W filiżance tego napoju, odnajdziemy intensywne aromaty orzecha, delikatnie trąconego winem, trwale połączone z lekko gorzkim i słodkim smakiem o wyrazistej nucie kakao i amaretto. To kawa o ciekawym smaku, który jest pozbawiony kwasowości, dlatego też polecamy ją np.
do biura.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Mieszanka Chelotti Bar, idealnie nadaje się do przyrządzenia espresso podanego z ekspresu automatycznego, ciśnieniowego, kawiarki lub kawy zaparzonej w sposób tradycyjny. Kawa ta, ze względu na zawartość Robusty doskonale nadaje się do przyrządzania cappuccino i cafe latte.
Szlachetne ziarna Arabiki pochodzą z plantacji położonych w pasie "kawowym". Pomiędzy zwrotnikiem Raka a zwrotnikiem Koziorożca panują idealne warunki do wzrostu tego owocu. Robusta wysokiej jakości została natomiast zebrana na plantacjach w Indiach i Indonezji. Proponowana mieszanka, ma średnią zawartość kofeiny, dlatego możemy ją wpisać na stałe do naszego menu, bez względu na porę degustacji.
Rodzina Chelotti, praży ziarna kawy w piecu, który jest opalany dębowym drewnem. W konstrukcji takich pieców, nie ma elementów sterowanych elektronicznie, a wszystkie procesy są wynikiem decyzji podejmowanych przez mistrza palenia kawy. Rodzina Chelotti, specjalizuje się w takim wypale już od 68 lat, a wiedza przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Jak przystało na włoską palarnię kawy, ziarna są wypalane na dość ciemny kolor. To sposób obróbki, który powoduje, że kawa jest praktycznie pozbawiona kwasowości, a kolor ziarna bardzo nasycony. Proces prażenia kawy w piecu opalanym drewnem wydłuża się, ponieważ inaczej zarządza się otrzymaną temperaturą, niż w piecu zasilanym gazem lub energią elektryczną. Trwa on około 20 do 25 minut, po czym ziarno jest chłodzone powietrzem.
Konstrukcja pieca w tej palarni kawy sprawia, że kawa otrzymuje delikatny aromat dębowego drewna, czego nie należy mylić absolutnie z zapachami które kojarzą się nam z wędzarnią. To po prostu indywidualny rys, który sprawia że kawy Chelotti są niepowtarzalne.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
37,00 zł
35,00 zł
45,00 zł
35,00 zł
48,00 zł
45,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
32,00 zł
32,00 zł
16,00 zł
16,00 zł
16,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł
0,00 zł