Organiczna herbata Japońska Matcha Kikyou, pochodząca z młodych liści ze...
Pełna wspaniałych aromatów, doskonała równowaga mocy i smaku. Określenie Supremo odnosi się do wielkości ziaren, największego rozmiaru i najwyższej jakości kolumbijskiej Arabiki. Bogata i pełna "cielistość", delikatna o średniej kwasowości, ze słodkimi nutami orzechowymi i czekoladowymi. Kolekcja styczeń - grudzień. Uprawiana na wysokości 21.700m.
Kawa z kraju pochmurnych lasów. Najlepsze ziarna arabiki z Gwatemali, ; bogata kawa z rzadką kombinacją nut dojrzałych owoców jagodowych, czarnej porzeczki i delikatnym słodkim posmakiem czekolady. Pełna kawa z delikatną kremowością, o owocowym aromacie i niskiej kwasowości, delikatna z posmakiem malinowym i nutami orzechowymi. Kolekcja luty - marzec....
Nasycone, gęste ziarna arabiki średnio palone, dają intensywny aromat kwiatów i owoców ctrusowych z lekko pikantnym posmakiem. Jedna z najbardziej popularnych kaw na świecie.
Mocny smak, intensywny i trwały krem. Wyczuwalny posmak. Przewaga ziarna Robusty, przyczyniła się do podniesienia poziomu kofeiny do wysokiego stopnia. Dlatego też pijąc tę kawę możemy liczyć na solidną dawkę energii, tak potrzebną o poranku lub w samo południe. Intensywna gorycz połączona jest z nutą słodyczy. Kawa w smaku jest nieco ziemista, o...
W filiżance tego napoju, odnajdziemy intensywne aromaty orzecha, delikatnie trąconego winem, trwale połączone z lekko gorzkim i słodkim smakiem o wyrazistej nucie kakao i amaretto. To kawa o ciekawym smaku, który jest pozbawiony kwasowości, dlatego też polecamy ją np.do biura.
Kawa o mocnym, intensywnym aromacie, pozbawionym kwasowości, z delikatną goryczką. W smaku jest zaskakująco, jak na kawę ciemno paloną delikatna, z wyczuwalnymi nutami suszonych owoców i mlecznego kakao. Po zaparzeniu unosi się na niej piękna, trwała crema o orzechowym kolorze. Kawa ta zawdzięcza swoje właściwości paleniu w piecu opalanym drewnem dębowym.
Colombia Rum Fermentation Specialty - ta włoska kawa palona drewnem nie przypomina pod każdym względem, żadnej innej kawy. Sam zapach, uderza z wielką intensywnością i szczególnymi właściwościami aromatycznymi rumu, likieru wiśniowego i tiramisu połączony w smaku z delikatną kwasowością i słodyczą, a wszystko w bardzo przyjemnym body.
Aksamitne body, silny aromat przywodzi na myśl cytrusy i jaśmin. Nuty dojrzałej cytryny, kandyzowanego ananasa, a następnie wyostrza słodsze nuty winogron Muskat, zielonego jabłka, mandarynki. Długo korzenny posmak.
Gładkie ciało, smak truskawek i jogurtu. Etiopia Region Guji, uprawiana na wysokości 1800-2100 m npm. Odmiana Mixed Heirloom
Smak uzyskany z tej mieszanki, to kawa o pełnym body, średnio gorzka, o zabarwieniu delikatnej kwasowości. W smaku wyczujemy wyraźne nuty gorzkiego kakao i suszonych owoców, a aromat zaskoczy nas swoją intensywnością i wyrazistością.
Smak uzyskany z tej mieszanki, to kawa o pełnym body, średnio gorzka, o zabarwieniu delikatnej kwasowości. W smaku wyczujemy wyraźne nuty gorzkiego kakao i suszonych owoców, a aromat zaskoczy nas swoją intensywnością i wyrazistością.
Mocny smak, intensywny i trwały krem. Wyczuwalny posmak. Przewaga ziarna Robusty, przyczyniła się do podniesienia poziomu kofeiny do wysokiego stopnia. Dlatego też pijąc tę kawę możemy liczyć na solidną dawkę energii, tak potrzebną o poranku lub w samo południe. Intensywna gorycz połączona jest z nutą słodyczy. Kawa w smaku jest nieco ziemista, o...